Idézet


2011. szeptember 28., szerda

A démonok visszatérnek… és ezúttal kamera is van náluk!


Darren Shan – Démonvilág III. – Vérfüred -  A vágás halálos
(Könyvkuckó)

Figyelem! Mivel ez egy sorozat többedik részének ajánlója így SPOILEREKET tartalmazhat. Az előző részekről írt ajánlók itt érhetők el: 1. Démonmester 2. Démontolvaj.

Már két és fél hónap is eltelt, a könyv olvasása óta, így kicsit nehéz lesz, de próbálok ide varázsolni egy szép ajánlót.

Grubbs úgy gondolja, vele már megesett annyi szörnyűség az életben, hogy története lassan elérhetné a boldog befejezést. Azonban a valóságban boldog vég szinte soha nem következik be, erre szép lassan rájön. Bár Dervish visszatért hozzá Vész herceggel folytatott ádáz csatájából, nagybátyja valószínűleg soha nem fog teljesen rendbe jönni. Rémálmok kínozzák, gyakran teljesen elveszíti az önuralmát, és ilyenkor kis híján kárt tesz magában vagy az unokaöccsében. Mire ezzel megtanulnának együtt élni, aggasztó dolog történik: felbukkan a Bárányok egyike, ez pedig újabb álmatlan éjszakák sorát okozza hőseinknek. Amikor egy híres horrofilm-rendező felkéri Dervisht, hogy legyen legújabb, démonokkal foglalkozó produkciójának szakértője, a férfi úgy gondolja, jót fog tenni nekik egy kis környezetváltozás. Grubbsszal és Bill-Evel együtt kiköltöznek hát a forgatás helyszínére, Vérfüred városába, ahol a fiúk együtt élnek a színészpalántákkal és a stábtagok gyerekeivel. Azonban nem sokára baljós események kezdenek kibontakozni a városkában, és Grubbs hamarosan rájön, hogy itt bizony megint az életük a tét…

Valahol azt olvastam, hogy az alapötlet, miszerint egy horrorfilm forgatására helyezi Darren a könyv helyszínét, majdnem olyan, minta a saját regényéhez írna fanfictiönt. Ebben van valami, ugyanakkor pont ez a jó benne, hogy nem számítanánk rá, és nagyon más, mint az előző két könyv.

Ami hasonló, és amihez már egészen jól kezdek hozzászokni, az a démonok jelenléte és „áldásos” tevékenykedése. Már egy mondat után tudom, hogy az adott mellékszereplő szétszaggatva végzi-e vagy sem, és hajlamos vagyok azt skandálni: „salalalla, teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, mert úgyis kihúzzák a beled, salalala…” és általában igazam lesz. :D Viszont ebben a kötetben teljesen megettem a történet nagy fordulatát (ami mondjuk lehetett volna később is), ez pedig tetszett. Szeretek meglepődni.

A fontosabb szereplők körében is érdekes erőviszony-változásokat hozott ez a könyv. Bár Dervish árnyalatnyit gyengébben teljesített ebben a kötetben, azért még mindig ő a nagy kedvencem, Grubbs viszont szép lassan kezd kiesni a pikszisből. Valahogy túl bizonytalan, túlságosan aggályoskodó főhősnek, ami mondjuk jó, hogy nem egy tucatkarakter, de azért lehetne némileg aktívabb is. Bill-E ebben a részben sokkal szimpatikusabb volt számomra. Az is tetszett, hogy akadt pár erősebb női karakter, megspékelték a belsőszerv-fröcsögést egy kis szerelmi szállal, ez már nagyon kellett a történetnek. Egyre több a kapcsolat a másik szállal, ennek szintén örültem.

Összességében véve szórakoztatónak találtam a könyvet, megkaptam belőle egy hónapra előre az írott véradagomat, már csak valami kis plusz hiányzik, hogy nagyon lelkesedjek a sorozatért. :D Talán a következő kötet meghozza az áttörést, amit nagyon várok, mert ott lép be a harmadik szál…

Cselekmény, történetvezetés: 10/8
Stílus: 10/9
Szereplők: 10/8
Érzelmek: 10/8
Összesen: 10/8


Enyhén spoileres infók:

Borító(k): A libafoszöld szörnyike sárga háttér előtt már szinte szavakkal kifejezhetetlen mértékben rusnya.

Kedvenc szereplők : (1) Dervish (2) Juni (3) Bill-E (4) Grubbs (5) Boo Kooniart

Kedvenc jelenetek: (1) Grubbs rájön, hogy az egész laboratóriumos dolog csak egy álom (2) Grubbs ott marad, hogy Dervishsel harcoljon (3) betörés a D-épületbe (4) kezdés (5) Grubbs színt vall Juni előtt

Mélypont: nem emlékszem ilyenre… túl rövid volt hozzá a könyv

Kedvenc ötlet: hogy egy álomba bezárva próbálják őket a városban tartani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése